Fashion
Posted in

Οδηγός Βαλίτσας : Όλες οι πρακτικές συμβουλές

odigos balitsas oles oi praktikes symboyles
Posted in

Και ποιος δεν λατρεύει τις διακοπές;

Μπήκαμε στον Ιούλιο και ναι, είναι η περίοδος της χαλάρωσης και της αναζωογόνησης. Μυαλό, σώμα και ψυχή ήδη είναι σε καλοκαιρινή υψηλή διάθεση και τρέχουν προς μία και μόνο κατεύθυνση: Τη στιγμή που θα απολαύσεις τις καλοκαιρινές σου διακοπές.

Οι διακοπές άλλωστε είναι η περίοδος που σταματάει ο χρόνος και είναι σαν να δίνουμε και να προετοιμάζουμε ήδη τον εαυτό μας για να γευτεί την μαγεία της απόλυτης ηρεμίας, διασκέδασης και χαλάρωσης. Είναι το στάδιο που αποσυμπιεζόμαστε, αποφορτιζόμαστε από ότι κουβαλάμε όλο τον υπόλοιπο χρόνο.  Το αναμενόμενο, και ίσως το προγραμματισμένο, διάλλειμα από την καθημερινή μας ρουτίνα.

 

odigos balitsas oles oi praktikes symboyles
ΟΔΗΓΟΣ ΒΑΛΙΤΣΑΣ ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

 

Οι έρευνες πάνω στο θέμα ψυχολογία – διακοπές επιβεβαιώνουν ότι επηρεάζουν σημαντικό και σε μέγιστο βαθμό την ευημερία μας αλλά και την ψυχική μας ισορροπία. Οι διακοπές έχουν, λοιπόν, σημαντικές επιπτώσεις στην ψυχική υγεία και ευεξία του ανθρώπου και για αυτό άλλωστε εδώ στο sugastyle.gr βρήκαμε αρκετά ενδιαφέρον να σας παρουσιάσουμε όλη την θετική εξέλιξη που έχουν οι διακοπές στην διάθεση μας αλλά και πολύτιμες συμβουλές για το τι να βάλετε μέσα στην βαλίτσα ή τις βαλίτσες των διακοπών σας. Το πακετάρισμα για τις διακοπές για άλλους μπορεί να είναι μία αγχωτική ή βαρετή διαδικασία και για άλλους ένα κίνητρο προς την καλή τους ψυχολογία. Η προετοιμασία της βαλίτσας είναι αρκετά σημαντική καθώς μπορεί να κάνει το ταξίδι σας και τις διακοπές σας γενικότερα, πολύ πιο απολαυστικό, άνετο και χαλαρό.      

Τι θα πρέπει λοιπόν να κάνεις προκειμένου το ταξίδι των διακοπών σου να γίνει ακόμα πιο απολαυστικό;

Συγκεντρώσαμε συμβουλές για να σε βοηθήσουμε στην οργάνωση και την σωστή προετοιμασία:

Ξεκίνησε από τα βασικά της προετοιμασίας

Το να καθορίσεις τον προορισμό και ποιον τρόπο διακοπών θα επιλέξεις είναι βασικό στάδιο καθώς αυτό θα καθορίσει και το τι θα αποφασίσεις να πάρεις μαζί σου αλλά και τον τρόπο που θα πρέπει να οργανώσεις όλες τις μέρες των διακοπών σου. Θα πρέπει να επιλέξεις λοιπόν ποιος τύπος διακοπών σου ταιριάζει. Εάν θα επιλέξεις να χαλαρώσεις σε παραλίες, εάν θέλεις φιλήσυχα μέρη, νησιά ή πιο κοσμοπολίτικα. Εάν αναζητάς τη γνώση τότε ίσως θα ήταν ιδανικό να δεις και οργανωμένα group. Εάν επιλέξεις ταξίδι εσωτερικού ή εξωτερικού. Φυσικά πρώτος και σημαντικός παράγοντας για την επιλογή των ρούχων σου θα πρέπει να είναι η εποχή που θα διαλέξεις να κάνεις τις διακοπές σου.

Επίλεξε ένα τουριστικό γραφείο που θα σου βρει όλα όσα χρειάζεσαι και θα δημιουργήσει μαζί σου ένα πλάνο σχετικά με τις διακοπές σου για να σε αποδεσμεύσει από περιττές πληροφορίες. Τα οργανωμένα τουριστικά γραφεία μπορούν να αποτελούν λύση αλλά και να σου παρέχουν άμεσα πληροφόρηση, ουσιαστική βοήθεια και πολύτιμες ιδέες για τα μέρη που να επισκεφτείς και το τι αξίζει να ανακαλύψεις στον προορισμό σου. Κλείσε άμεσα τα αεροπορικά και μη, εισιτήρια σου

odigos balitsas oles oi praktikes symboyles
ΟΔΗΓΟΣ ΒΑΛΙΤΣΑΣ ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

 

Βασικό είναι να μην αφήνεις τα διαδικαστικά των διακοπών σου την τελευταία στιγμή. Μπορείς να βρεις συμφέρουσες προσφορές σε εισιτήρια αλλά και αξιόλογους προορισμούς εάν μπεις στη διαδικασία και οργανώσεις το πρώτο και πιο σημαντικό βήμα για τις διακοπές. Κλείσε λοιπόν τα εισιτήρια σου πολύ νωρίτερα από ένα ταξιδιωτικό γραφείο που θα σου παρέχει πάνω από όλα ασφάλεια αλλά θα φροντίσει επίσης να βρει τα πιο οικονομικά εισιτήρια. Εξασφάλισε το ταξιδιωτικό πλάνο σου έτσι ώστε να εξοικονομήσεις  χρήματα από την αφετηρία του ταξιδιού σου. Προετοιμασία προϋπολογισμού Εάν είσαι από εκείνους που θέλουν να έχουν τον απόλυτο έλεγχο, τότε ο προϋπολογισμός κατά προσέγγιση είναι απαραίτητος. Η σωστή προετοιμασία μπορεί να συμβάλει σημαντικά στην εξοικονόμηση χρημάτων και συνεπώς το πιο οργανωμένο οικονομικό πλάνο θα σε κρατήσει με περισσότερη ασφάλεια μέσα στο ταξίδι σου  παρέχοντας αου ακόμα πιο χαλαρή διάθεση. Ενημερώσου για τον προορισμό σου

odigos balitsas oles oi praktikes symboyles
ΟΔΗΓΟΣ ΒΑΛΙΤΣΑΣ ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

 

Πόσο σημαντικό βήματα να γνωρίζεις για τις τοπικές συνήθειες, τα ήθη και τα έθιμα που ακολουθεί ο προορισμός σου. Ανέλυσε τις δραστηριότητες και τις παροχές που σου  χαρίζει το μέρος που θα επισκεφτείς. Κάνε μία γρήγορη αναζήτηση στο google για να μπορέσεις να πάρεις ήδη μία γεύση από το τι θα συναντήσεις όταν φτάσεις εκεί. Ιδέες για τοπία και διαδρομές που θα ακολουθήσεις. Οργανωμένες παραλίες, εστιατόρια και φυσικά ξενοδοχεία ή καταλύματα. Βρες επίσης όλες τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν την περίοδο που θα είσαι στον προορισμό. Όλη αυτή η οργάνωση θα σε βοηθήσει να μην πηγαίνεις στα τυφλά και θα σου εξασφαλίσει χρόνο έτσι ώστε να επισκεφτείς όλο και περισσότερα μέρη.

Το έξυπνο πακετάρισμα μπορεί να βοηθήσει;

 

odigos balitsas oles oi praktikes symboyles
ΟΔΗΓΟΣ ΒΑΛΙΤΣΑΣ ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

 

Φυσικά! Και περνάμε τώρα στο ζητούμε της οργάνωσης που αφορά τις βαλίτσες μας. Το έξυπνο πακετάρισμα θα σου λύσει τα χέρια. Εξοικονομείς χρόνο αλλά δημιουργείς και μία σειρά από περισσότερες επιλογές στην ενδυματολογική σου εμφάνιση. Πακετάροντας έξυπνα τις βαλίτσες σου ελαχιστοποιείς τις πιθανότητες να έχεις αφήσει κάτι πίσω. Συντονίζοντας  οργανωμένα την κάθε σου μέρα και διασφαλίζοντας τα πρακτικά ζητήματα του ταξιδιού σου.

> Ψάχνεις για βαλίτσα; Βρες τις καλύτερες Βαλίτσες ΕΔΩ!

  1. Φτιάξτε μία λίστα

Απαραίτητο είναι η δημιουργία λίστας. Πριν ξεκινήσεις το πακετάρισμα λοιπόν το πρώτο που οφείλεις να κάνεις είναι μία λίστα με τις βασικές σου ανάγκες και έπειτα, να ακολουθήσεις μία λίστα με τις ενδυματολογικές σου ανάγκες. Είναι μία διαδικασία που θα σε βοηθήσει να μην ξεχάσεις τίποτα απαραίτητο αλλά και θα σου διασφαλίσει επίσης επιπλέον χρόνο στην προετοιμασία των εξόδων σου μιας και θα είσαι οργανωμένη-ος και δεν θα δυσανασχετείς στο τι να φορέσεις ή να πάρεις μαζί σου κατά την έξοδο σου. Με αυτόν τον τρόπο διασφαλίζεις επίσης το ότι δεν θα πάρεις μαζί σου τίποτα περιττό ή μη χρήσιμο.

  1. Επιλογές σνακς για το ταξίδι

Μέσα στην προετοιμασία είναι σημαντικό να έχετε επιλέξει τα κατάλληλα σνακς για τη διάρκεια του ταξιδιού σας. Ιδανικά μπορείτε να επιλέξετε ξηρούς καρπούς ή μπάρες δημητριακών για να σας κρατάνε σε ενέργεια. Επίσης, ένα κουτί βιταμίνες θα είναι απαραίτητες για να ενεργοποιήσουν ακόμα περισσότερο την σωματική σας ευεξία.

> ΕΔΩ θα βρεις τα αγαπημένα σου Snacks! 

odigos balitsas oles oi praktikes symboyles
ΟΔΗΓΟΣ ΒΑΛΙΤΣΑΣ ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

 

  1. Απέφυγε το υπερβολικό πακετάρισμα και τις περιττές αποσκευές

Με σωστή οργάνωση στα ρούχα σου θα αποφύγεις επιπλέον βαλίτσες και πράγματα που δεν σου είναι πραγματικά χρήσιμα στο ταξίδι. Οι βαλίτσες πρέπει να οργανωθούν στο εσωτερικό τους με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να εξασφαλίζουν πρακτικότητα και χώρο. Κάνε συνειδητές επιλογές και οργάνωσε τα ρούχα σου ανά μέρα έτσι ώστε να κάνεις το πακετάρισμα παιχνίδι. Δημιούργησε «ομάδες» ρούχων με ολοκληρωμένη πρόταση στο τι θα φορέσεις κάθε μέρα και απέφυγε τις γενικές επιλογές ρούχων. Επίλεξε για παράδειγμα ένα παντελόνι, μία μπλούζα, εσώρουχα, κάλτσες αν χρειάζεται και αξεσουάρ. Πακέταρε αυτή την ολοκληρωμένη πρόταση εμφάνισης τυλίγοντας τα όλα μαζί και βάλε τα σε σακουλάκι αποσκευών. Αυτόματα με αυτόν τον τρόπο έχεις εξοικονομήσει αρκετό χώρο στη βαλίτσα σου. Ακολούθησε αυτή τη λογική για όλες τις μέρες που θα πας ταξίδι και θα εκπλαγείς από το αποτέλεσμα στο συνολικό πακετάρισμα. Δες εδώ το σχετικό βίντεο που φτιάξαμε για εσένα για σωστό πακετάρισμα και οργάνωση!

  1. Επίλεξε τα σωστά ρούχα

Επίλεξε ρούχα που είναι εύκολα στο πλύσιμο ή στην εφαρμογή. Διάλεξε αγαπημένα ρούχα που θα θέλεις να κρατήσετε στις αναμνήσεις σου και μην ξεχνάς ότι στις διακοπές σου θα φωτογραφηθείς αρκετά. Οπότε, η επιλογή ρούχων πρέπει να είναι αυτή που πραγματικά σε αντιπροσωπεύει την περίοδο των διακοπών σου για να έχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα και στις φωτογραφίες. Ρούχα που στεγνώνουν εύκολα επίσης είναι πολύ καλή επιλογή. Εννοώντας εδώ, ότι δεν πρέπει να γίνει επιλογή σε υφάσματα που είναι δύσκολο να στεγνώσουν, όπως τα μάλλινα για παράδειγμα, αν οι διακοπές σου είναι χειμώνα.

odigos balitsas oles oi praktikes symboyles
ΟΔΗΓΟΣ ΒΑΛΙΤΣΑΣ ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

 

  1. Επίλεξε αξεσουάρ για να σου λύσουν τα χέρια

Αξεσουάρ όπως καπέλα, ζώνες, σκουλαρίκια, κολιέ ή βραχιόλια. Αυτά αποτελούν σημαντική επιλογή σε όλα όσα θα πάρεις στις διακοπές σου. Όμως, μην το παρακάνεις. Επίλεξε ένα ή δύο αξεσουάρ που μπορούν να φορεθούν συνδυαστικά με τις υπόλοιπες επιλογές ρούχων σου παραπάνω από μία φορά. Με αυτόν τον τρόπο θα δώσεις ακόμα περισσότερο χώρο στην βαλίτσα σου και θα έχεις διασφαλίσει και το κομμάτι των αξεσουάρ για περισσότερες επιλογές.

  1. Απαραίτητα στη βαλίτσα μας Αντιηλιακό

Είναι απαραίτητο αν φύγεις καλοκαίρι για διακοπές, να μελετήσεις τον προορισμό σου και να επιλέξεις το κατάλληλο αντηλιακό για τις κλιματικές απαιτήσεις του προορισμού σου. Όλοι οι προορισμοί δεν είναι ίδιοι αλλά και οι ανάγκες φυσικά. Για αυτό το λόγο πρέπει να επιλέξεις προσεκτικά πιο αντιηλιακό θα πάρεις μαζί σου. Με την σωστή παροχή ενυδάτωσης αλλά και προστασίας.

>Σου προτείνουμε να ρίξεις μία ματιά ΕΔΩ στο Καλύτερο Αντηλιακό της αγοράς!

odigos balitsas oles oi praktikes symboyles
ΟΔΗΓΟΣ ΒΑΛΙΤΣΑΣ ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

 

  1. Είδη πρώτων βοηθειών

Μην ξεχάσεις στο πακετάρισμα σου να βάλεις κάποια είδη πρώτων βοηθειών. Είναι σημαντικό να έχεις διασφαλίσει ότι έχεις όλα τα απαραίτητα που χρειάζεσαι σε περίπτωση που συμβεί κάτι απρόοπτο. Ένα μικρό βαλιτσάκι ή νεσεσέρ με τα απαραίτητα όπως είναι αντισηπτικά, ντεπόν, μαντιλάκια, γάζες ή χάζαπλαστ είναι αρκετά βοηθητικά σε ένα ταξίδι ακόμα και αν είναι αχρείαστα. Ειδικά αν έχεις παιδιά μαζί σου, αυτό είναι από τα πρώτα που θα πρέπει να οργανώσεις.

 

odigos balitsas oles oi praktikes symboyles
ΟΔΗΓΟΣ ΒΑΛΙΤΣΑΣ ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

 

  1. Οργάνωσε και την ψυχαγωγία σου

Μην ξεχάσεις να πάρεις μαζί σου βιβλία, ακουστικά ή μια φορητή συσκευή για μουσική. Η διαδρομή μπορεί να είναι πολύωρη ή και όχι, όμως αυτά θα σε  βοηθήσουν να χαλαρώσεις ακόμα περισσότερο. Η επιλογή σε βιβλίο θα μπορούσε να είναι κάτι ανάλαφρο ή διασκεδαστικό όπως μία χιουμοριστική αισθηματική κωμωδία ή ένα βιβλίο αισθηματικό, ρομαντικό ή εφηβικής περιπέτειας. Η επιλογή των τραγουδιών θα μπορούσε να είναι η αγαπημένη σου playlist.

Υπάρχει εφαρμογή που μπορείς να διαβάσεις βιβλία από το κινητό, το τάμπλετ ή τον υπολογιστή σου! Το γνώριζες ότι πλέον οι αναγνώστες μπορούν να φτιάξουν ηλεκτρονικές βιβλιοθήκες χωρίς συνδρομή; Απλά αγοράζοντας το βιβλίο; Δες ΕΔΩ την ηλεκτρονική πλατφόρμα που μπορείς να έχεις τη βιβλιοθήκη πάντα μαζί σου και να διαβάζεις παντού!

> Μπορείς να βρεις τα βιβλία της Βούλας Γκεμίση ΕΔΩ!

  1. Μην ξεχάσεις τους φορτιστές

Από τα πιο βασικά είναι το να βάλεις πρώτο τον φορτιστή ή τους φορτιστές στην τσάντα σου. Εάν ταξιδεύεις και εκτός από το κινητό σου, έχεις μαζί σου τάμπλετ ή laptop τότε θα χρειαστείς όλους τους φορτιστές μαζί. Ομαδοποίησε τους λοιπόν και βάλτους σε ξεχωριστό νεσεσέρ ή τσαντάκι. Τύλιξε επίσης τα καλώδια με τέτοιο τρόπο ώστε να σου εξοικονομήσουν χώρο στις αποσκευές σου.

> Βρες τα καλύτερα Tablet & Laptop ΕΔΩ!

  1. Πάρε στις αποσκευές σου την καλή σου διάθεση

Κλείνοντας, θα θέλαμε να σου επισημάνουμε ότι το πιο σημαντικό βήμα από όλα είναι να ξεκινήσεις το ταξίδι σου με καλή διάθεση. Μείνε ανεπηρέαστος-η από καταστάσεις ή γεγονότα γύρω σου που μπορεί να συμβάλουν έστω και την τελευταία στιγμή στο να σου χαλάσουν τη διάθεση. Δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό από το να φροντίζεις τον εαυτό σου και η στιγμή των διακοπών σου είναι μία σπουδαία φροντίδα, ένα δώρο που κάνεις στον ίδιο σου τον εαυτό! Είσαι έτοιμη για το ταξίδι των ονείρων σου;

 

odigos balitsas oles oi praktikes symboyles
ΟΔΗΓΟΣ ΒΑΛΙΤΣΑΣ ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

 

*********************

Είμαι η Βούλα Γκεμίση, μου αρέσει να μοιράζομαι μαζί σου πολύτιμες συμβουλές μόδας και εξαιρετικά tips που σε βοηθάνε να κάνεις την ζωή σου ευκολότερη. Χαίρομαι να σου κρατάω παρέα μέσα από το fashion blog του sugastyle.gr και να είμαι εδώ για να σε βοηθάω σε ότι σε προβληματίζει στις αγορές σου από το eshop μας!

voula gkemisi

Μην ξεχάσεις να κάνεις Εγγραφή για extra fashion tips, Εκπτωτικά Κουπόνια, Δωρεάν Μεταφορικά και όλα τα νέα μας! Μπορείς να μας βρεις και στα Social να είσαι ενεργό μέλος μας & φυσικά να συμμετέχεις στους Διαγωνισμούς μας! Σε περιμένω εκεί!

*********

Φροντίζουμε να παραμένουμε ενημερωμένοι με όλες τις τάσεις της μόδας και πολύτιμες συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να ενισχύσεις την αυτοπεποίθηση σου!

Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε να αναδείξεις σωστά το προσωπικό σου στιλ!

Έλα στην παρέα μας γιατί το SUGA μοιράζεται μαζί σου το πάθος του για τη μόδα!

Κάνε Εγγραφή στο Newsletter μας και ακολούθησε μας στα Social για να συμμετέχεις στους Διαγωνισμούς/Giveaways αλλά και στα Mystery Giveaways που είναι κρυμμένα μέσα στις δημοσιεύσεις και στα stories μας!

 

ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΣΑΣ 0

ΚΕΡΔΙΣΕ ΕΚΠΤΩΣΗ 5€


Εγγραφείτε στο Newsletter μας!

Συμπλήρωσε το e-mail σου κέρδισε εκπτωτικό κουπόνι αξίας 5€ για την επόμενη αγορά σου και μάθε πρώτη για νέες παραλαβές, εκπτώσεις/προσφορές, limited συλλογές & διαγωνισμούς! Έλα στην παρέα της Suga!

 

This will close in 0 seconds

Εκπτώσεις πάνω από 40% σε επιλεγμένα είδη!!!

X