Fashion
Posted in

Πάμε βόλτα στη Θεσσαλονίκη

thessaloniki suga style voula gkemisi
Posted in

ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ!

Βόλτα στη Θεσσαλονίκη!

Έλα μαζί μας να κάνουμε μία βόλτα στη Θεσσαλονίκη!

Το sugastyle.gr ταξίδεψε μέχρι τη Θεσσαλονίκη με σκοπό να επισκεφτούμε τις ελληνικές βιοτεχνίες, να έχουμε ολοκληρωμένη άποψη για τις επιλογές μας στο eshop και να γνωρίσουμε από κοντά τους προμηθευτές μας.

Ταξιδέψαμε στην όμορφη Θεσσαλονίκη λοιπόν παρέα με την Sky Express κλείνοντας τα εισιτήρια μας από εδώ. Το ταξίδι μας ήταν αρκετό καιρό προγραμματισμένο και έτσι καταφέραμε να πάμε σε όλα τα δρομολογημένα ραντεβού μας με τις βιοτεχνίες και τους σχεδιαστές.

Μία βόλτα μαζί μας ίσως να σου δώσει τροφή για σκέψη κι αν δεν έχεις επισκεφτεί την Θεσσαλονίκη ίσως ήρθε η ώρα να το ξανασκεφτείς.

Πέντε μέρες ήταν αρκετές για να επιστρέψουμε στην Κρήτη, όπου δραστηριοποιούμαστε, κουβαλώντας μαζί μας ανανεωμένο αέρα από την πόλη που φαίνεται να μην κοιμάται ποτέ.

Αυτό που μας έκανε τρομερή εντύπωση ήταν ότι Σάββατο βράδυ γινόταν το αδιαχώρητο παντού επιβεβαιώνοντας έτσι την φήμη της για τη νυχτερινή διασκέδαση. Η Θεσσαλονίκη σφύζει από ζωή και οι άνθρωποι είναι εξυπηρετικοί και φιλόξενοι.

taxidi sti thessaloniki suga style

Μετά την μικρή μας ταξιδιωτική απόδραση σκεφτήκαμε ότι είναι πολύ ωραίο να κάνουμε μία παρουσίαση σε όλα όσα συναντήσαμε και να σας επισημάνουμε τους λόγους για τους οποίους πρέπει να στηρίζουμε τις ελληνικές επιχειρήσεις αλλά και τις ελληνικές βιοτεχνίες στην παραγωγή ρούχων.

Ως δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας, δεν θα μπορούσαμε να παραβλέψουμε τους εμπορικούς δρόμους της και να αναφέρουμε ότι οι εμπορικοί δρόμοι της Θεσσαλονίκης είναι πολυσύχναστοι. Ξεδιπλώνουν όλο το φάσμα της κεντρικής αγοράς. Οι εμπορικοί δρόμοι της Θεσσαλονίκης είναι:

Λαδάδικα

Ένας από τους πιο γνωστούς δρόμους της Θεσσαλονίκης. Στην άκρη του λιμανιού θα εντοπίσετε αμέτρητα μπαρ, καφέ, εστιατόρια, παραδοσιακές ταβέρνες και καταστήματα με τοπικά και μη προϊόντα.

Ερμού και Τσιμισκή

Οι πιο εμπορικοί δρόμοι της Θεσσαλονίκης. Γεμάτοι με εμπορικά καταστήματα. Επιχειρήσεις ενδυμάτων, παπουτσιών, κοσμημάτων, αξεσουάρ αλλά και καφετέριες, εστιατόρια και ταβέρνες. Ένας δρόμος που θα επισκεφτείτε έτσι και αλλιώς με μία απλή βόλτα.

Πλατεία Αριστοτέλους

Με την απίστευτη θέα στη θάλασσα, η πλατεία Αριστοτέλους είναι περικυκλωμένη από αμέτρητες επιλογές σε καφετέριες, εστιατόρια και εμπορικά γνωστά και μη καταστήματα. Είναι μια κεντρική πλατεία και σημείο αναφοράς της πόλης.

ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ SUGASTYLE.GR

Τρίγωνο

Εάν θέλεις να προμηθευτείς παραδοσιακά προϊόντα τότε θα πρέπει να επισκεφτείς το Τρίγωνο. Μία περιοχή με πολλά μικρά καταστήματα για ψώνια παντός είδους. Εκεί θα συναντήσεις παραδοσιακά μαγαζάκια, καταστήματα ένδυσης και υπόδησης αλλά και παραδοσιακά καφέ.

Καλαμαριά

Διατηρεί τη φήμη της για τα μεγάλα εμπορικά κέντρα οπότε σου προτείνουμε να κάνεις μία βόλτα στην περιοχή και να επισκεφτείς ένα από τα εμπορικά κέντρα για να απολαύσεις τον καφέ, το φαγητό αλλά και τις αγορές σου σε ψώνια.

Επόμενος προορισμός το υπέροχο φαγητό της πόλης!

Ποικιλία σε εστιατόρια, ταβέρνες θα βρείτε στην όμορφη Θεσσαλονίκη! Αξίζει να απολαύσετε τα πάντα και να γευτείτε και την άριστη εξυπηρέτηση φυσικά αλλά και το πολύ φιλικό και φιλόξενο περιβάλλον.

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ SUGASTYLE.GR

Η βαρύτητα μας έπεσε επίσης και στα παραδοσιακά προϊόντα αλλά και στις παραδοσιακές γευστικές απολαύσεις. Τοπικά εδέσματα που σας προτείνουμε οπωσδήποτε να δοκιμάσετε πριν φύγετε από Θεσσαλονίκη!

Μπακαλιάροι:

Ίσως το πιο γνωστό, διαχρονικό προϊόν της Θεσσαλονίκης. Θα το συναντήσετε σε πολλά πιάτα με γευστικές παραλλαγές γιατί αποτελεί μέρος της τοπικής κουζίνας.

Κασέρι:

Το κασέρι είναι παραδοσιακό τοπικό προϊόν με τραγανή υφή που δεν θυμίζει κλασικό τυρί. Είναι ένα από τα πιο αγαπημένα σνακ των ντόπιων.

Μπουγάτσα:

Δεν θα μπορούσαμε να μη σας πούμε να δοκιμάσετε την πασίγνωστη μπουγάτσα Θεσσαλονίκης. Με μικρές παραλλαγές η γεύση της ξεπερνά την φαντασία και δικαίως έχει γίνει ένα από τα πιο γνωστά εδέσματα της περιοχής.

Τσουρέκι Θεσσαλονικιό:

Παραδοσιακό τσουρέκι, έδεσμα που αξίζει να δοκιμάσετε με γέμιση φουντουκιού ή κρέμας, περιτυλιγμένο με λαχταριστή σοκολάτα. Αξίζει να δοκιμάσετε! Μας έκανε εντύπωση στο δρόμο το πόσα άτομα κρατούσαν σακούλες με το συγκεκριμένο παραδοσιακό τσουρέκι.

Τσίπουρο:

Το παραδοσιακό τσίπουρο Θεσσαλονίκης είναι το ποτό που πρέπει να δοκιμάσετε. Με ξεχωριστό άρωμα και γεύση, προϊόν τοπικής παραγωγής που φημίζεται για την μοναδικότητα του.

Μερικές πινελιές από το δικό μας ταξίδι στη Θεσσαλονίκη και τις δικές μας προτάσεις στο ποιους δρόμους να επισκεφτείτε και τι να δοκιμάσετε. Αξίζει να επισκεφτείτε επίσης κάποια αξιοθέατα που αντιπροσωπεύουν την πολιτιστική κληρονομιά και τον πλούτο της περιοχής. Όπως ο Λευκός Πύργος, το Αρχαιολογικό Μουσείο της Θεσσαλονίκης ή το Λόφο της Καστραλιάς.

Η Θεσσαλονίκη είναι μία περιοχή με εμπλουτισμένο ιστορικό ενδιαφέρον. Αφεθείτε στη μαγεία των περασμένων χρόνων και ανακαλύψτε το ιστορικό της. Σκοπός αυτού του ταξιδιού ήταν να ενισχύσουμε την ελληνική παράδοση και τον τρόπο που δημιουργούνται τα ρούχα. Θέλαμε να προσεγγίσουμε νέους προμηθευτές αλλά να έρθουμε σε επαφή και με νέους βιοτέχνες έτσι ώστε να εμπλουτίζουμε, να ανανεώνουμε συνεχώς την ελληνική συλλογή ρούχων που σας παρέχουμε μέσα από το eshop μας. Με αυτό τον τρόπο επιλέγουμε πιο προσεκτικά τις συνεργασίες μας αλλά και τα ρούχα που θέλουμε να σας προσφέρουμε μέσα από το ηλεκτρονικό μας κατάστημα. Με αφορμή λοιπόν το ταξίδι μας, είναι σημαντικό να αναφέρουμε επίσης για ποιο λόγο πρέπει και εσείς να στηρίζετε την ελληνική επιχειρηματικότητα αλλά και τα ελληνικά προϊόντα.

Τα ελληνικά ρούχα έχουν μία μοναδική γοητεία που ξεπερνά το χρόνο και τα σύνορα, γοητεύοντας άτομα σε όλο τον κόσμο. Αυτό οφείλεται στο «πάντρεμα» της ιστορίας, στα έντονα ελληνικά στοιχεία αλλά και στην κομψότητα και την άνεση. Η αρχαία Ελλάδα άγγιξε σε πολλά επίπεδα τη δημιουργικότητα και ένα από αυτά ήταν και η ενδυματολογική ανάπτυξη. Από τα ντραπέ ενδύματα της αρχαιότητας έως και τις σύγχρονες ερμηνείες, η ελκυστικότητα της ελληνικής ενδυμασίας είναι διαχρονική, προσφέροντας μία σύνδεση με πλούσια πολιτιστική κληρονομιά και αφήνοντας κάπου στο τέλος την αίσθηση της διαχρονικής πολυπλοκότητας. Η ελληνική ένδυση, αν και πέρασε από διάφορα στάδια ύφεσης και ανάπτυξης, δεν παύει να αποτελεί ένα κομμάτι παραγωγικό στη χώρα μας και η επιλογή της ελληνικής ένδυσης είναι κάτι περισσότερο από μία απλή επιλογή μόδας.

Οι ελληνικές εμπνεύσεις έχουν την τάση να μαγεύουν. Τα ελληνικά ρούχα είναι βουτηγμένα σε χιλιετίες ιστορίας, με τις ρίζες τους και τις επιρροές τους στους αρχαίους πολιτισμούς που έθεσαν θεμέλια στον δυτικό πολιτισμό. Τα ντραπέ ενδύματα, όπως γίνεται αναφορά και στον χιτώνα αλλά και στο ιμάτιο και αποτελούν την κλασική ενδυμασία των αρχαίων Ελλήνων όχι μόνο εξυπηρετούσαν πρακτικούς σκοπούς αλλά είχαν και συμβολικό υπόβαθρο. Κύριος σκοπός τους ήταν οι κοινωνικοί κανόνες και οι αξίες.

Οι σύγχρονοι Έλληνες σχεδιαστές αντλούν έμπνευση από τις αρχαίες μορφές και οι δημιουργίες τους διατηρούν ακόμα την αίσθηση της παράδοσης και της αυθεντικότητας.

ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ SUGASTYLE

Καθοριστικό χαρακτηριστικό της ελληνικής ένδυσης είναι η διαχρονική κομψότητα. Κάτι που ασπάζεται και η συλλογή ρούχων που φέρουν την υπογραφή της Suga. Οι καθαρές γραμμές, η διακριτική κομψότητα των ενδυμάτων και η διαχρονικότητα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά για να αγκαλιάσουμε κάθε δημιουργία.

Ανακαλύψτε λοιπόν κοντά μας την Ελληνική συλλογή μας με ρούχα αποκλειστικά σχεδιασμένα και ραμμένα στην Ελλάδα από Έλληνες βιοτέχνες.

Μία βόλτα αρχικά στην Αθήνα και έπειτα στην όμορφη Θεσσαλονίκη μας έφερε ένα βήμα πιο κοντά με τους βιοτέχνες και την αγάπη τους για την ελληνική ένδυση.

Η Θεσσαλονίκη αποτελεί έναν προορισμό όπου εμείς μπορέσαμε να εντοπίσουμε τις περισσότερες ελληνικές βιοτεχνίες μόδας. Μπήκαμε στη διαδικασία να εξερευνήσουμε την ελληνική ποιότητα ρούχων και να επιλέξουμε για εσάς ελληνικές εταιρίες παραγωγής που αξίζει να τους δώσετε μία ευκαιρία! Θα βρείτε μία τεράστια ποικιλία ενδυμάτων που ανανεώνεται συνεχώς!

Εξερευνήσαμε λοιπόν τη διαχρονική τέχνη της Ελληνικής ενδυμασίας στη Θεσσαλονίκη. Στην πόλη που είναι φωλιασμένη κατά μήκος των γαλαζοπράσινων νερών του Αιγαίου αποδεικνύοντας ότι η Ελλάδα, δεν φημίζεται μόνο για την πλούσια ιστορία της και την πολιτιστική της κληρονομιά, αλλά και για τις ζωντανές παραδοσιακές τέχνες της, δίνοντας επίσης βαρύτητα στο κομμάτι της ένδυσης. Οι πολυσύχναστε αγορές και τα εμπορικά κέντρα αλλά κυρίως οι γραφικές μπουτίκ της πόλης προβάλλουν τις περίπλοκες τεχνικές και τα διαχρονικά σχέδια που έχουν περάσει από γενιά σε γενιά.

Κάτι που δεν γνωρίζαμε είναι ότι μία από τις πιο αξιοθαύμαστες πτυχές της ελληνικής χειροτεχνίας ενδυμάτων είναι η χρήση υλικών υψηλής ποιότητας που προέρχονται από ντόπιους τεχνίτες. Από τα πολυτελή μετάξια της βυζαντινής εποχής μέχρι τα ανθεκτικά μάλλινα. Οι τεχνίτες ενδυμάτων της Θεσσαλονίκης συνεχίζουν να τιμούν την παράδοση παντρεύοντας τα σύγχρονα στοιχεία στις δημιουργίες τους.

Θα βρείτε έμπειρους τεχνίτες να εργάζονται σε μικρά, οικογενειακά εργαστήρια υποστηρίζοντας τις παραδοσιακές τεχνικές, από το νήμα με το χέρι μέχρι την ύφανση σε παλιούς παραδοσιακούς αργαλειούς. Η αφοσίωση τους πάνω στις χειροτεχνικές πρακτικές διασφαλίζουν ότι κάθε ρούχο ενσαρκώνει την ουσία της ελληνικής δεξιοτεχνίας.

Η βιοτεχνία ένδυσης της Θεσσαλονίκης έχει καταστεί ζωτικής σημασίας πηγή οικονομικής ενδυνάμωσης για τις τοπικές κοινωνίες, παρέχοντας ευκαιρίες απασχόλησης και διατηρώντας την πολιτιστική κληρονομιά ενόψει της παγκοσμιοποίησης. Μέσω πρωτοβουλιών όπως συνεταιρισμοί βιοτεχνών και προγράμματα πολιτιστικών ανταλλαγών, οι τεχνίτες ένδυσης της Θεσσαλονίκης σφυρηλατούν δεσμούς με τις διεθνείς αγορές, ενώ επιδεικνύουν περήφανα την πλούσια κληρονομιά της ελληνικής χειροτεχνίας.

Στη συλλογή ρούχων της Suga μπορείτε να βρείτε προτάσεις μας για τα ελληνικής κατασκευής ρούχα μας, συγκεκριμένα στην κατηγορία Greek Collection. Η επίσκεψη μας στη Θεσσαλονίκη μας έφερε ακόμα ένα βήμα πιο κοντά στην τέχνη της ελληνικής ένδυσης αγκαλιάζοντας όλα τα στάδια από την παραγωγή μέχρι την προσφορά στο ευρύ κοινό. Αγαπάμε τις ελληνικές δημιουργίες, τις ελληνικές ραφές και τον πολιτιστικό ενδυματολογικό πλούτο που με τόση έμπνευση, δημιουργικότητα και αγάπη παρέχουν οι βιοτέχνες στη χώρα μας.

Γιατί είναι σημαντικό οι Έλληνες (και όχι μόνο) να στηρίζουν την Ελληνική βιομηχανία ρούχων;

Είναι γνωστό ότι μεγάλες πολυεθνικές, παγκόσμιοι κατασκευαστές ρούχων και αλυσίδες εταιριών έχουν εισβάλει στην αγορά κάθε χώρας με την εμπορικότητα τους λόγω του υπερκαταναλωτισμού να εκτοξεύεται στα ύψη μιας και είναι η πρώτη επιλογή αγορών από το γυναίκειο και αντρικό καταναλωτικό κοινό. Όμως είναι σημαντικό να επισημάνουμε κάποιους λόγους που θα πρέπει να μας οδηγούν να στηρίζουμε και την Ελληνική βιοτεχνία ρούχων.

Κάθε φορά που στηρίζεις ένα κατάστημα ηλεκτρονικό ή φυσικό το οποίο δραστηριοποιείται στην Ελλάδα αλλά και κάθε φορά που επιλέγεις ρούχα Ελληνικής παραγωγής συμβάλεις σημαντικά στην πολιτιστική κληρονομιά της χώρας, στην ανάπτυξη χώρων εργασίας και εργασιακών θέσεων και συνεπώς στην τοπική αλλά και συνολική οικονομία της Χώρας. Το πιο σημαντικό από όλα είναι ότι στηρίζοντας και την προσπάθεια των ελληνικών επιχειρήσεων και βιοτεχνιών δίνεις έναυσμα και κίνητρο να συνεχίσουν οι σχεδιαστές και οι επιχειρηματίες να παράγουν καινοτόμες σχέδια και ιδέες διατηρώντας την παράδοση και την τέχνη. Επίσης, συμβάλλεις σε μεγάλο βαθμό στην εξέλιξη της επιχειρηματικής δράσης στην Ελλάδα.

Βρείτε μας σε Facebook, Instagram, TikTok, Pinterest, YouTube

ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Τι φοράω στη φωτογραφία!



Θεσσαλονίκη sugastyle :
Γυναικείο μακρύ παλτό σταυρωτό SugaSneakers μπεζ με γκρι & ασημί λεπτομέρεια Τσάντα σταθερή ώμου χιαστί με αλυσίδα και καπάκι Γυαλιά Ηλίου Versace 19-69 Κολάν τύπου δερμάτινο Μαύρο κορμάκι με V και διαφάνεια στα μανίκια Suga

*********************

Είμαι η Βούλα Γκεμίση, μου αρέσει να μοιράζομαι μαζί σου πολύτιμες συμβουλές μόδας και εξαιρετικά tips που σε βοηθάνε να κάνεις την ζωή σου ευκολότερη. Χαίρομαι να σου κρατάω παρέα μέσα από το fashion blog του sugastyle.gr και να είμαι εδώ για να σε βοηθάω σε ότι σε προβληματίζει στις αγορές σου από το eshop μας!

voula gkemisi

Μην ξεχάσεις να κάνεις Εγγραφή για extra fashion tips, Εκπτωτικά Κουπόνια, Δωρεάν Μεταφορικά και όλα τα νέα μας! Μπορείς να μας βρεις και στα Social να είσαι ενεργό μέλος μας & φυσικά να συμμετέχεις στους Διαγωνισμούς μας! Σε περιμένω εκεί!

*********

Φροντίζουμε να παραμένουμε ενημερωμένοι με όλες τις τάσεις της μόδας και πολύτιμες συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να ενισχύσεις την αυτοπεποίθηση σου!

Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε να αναδείξεις σωστά το προσωπικό σου στιλ!

Έλα στην παρέα μας γιατί το SUGA μοιράζεται μαζί σου το πάθος του για τη μόδα!

Κάνε Εγγραφή στο Newsletter μας και ακολούθησε μας στα Social για να συμμετέχεις στους Διαγωνισμούς/Giveaways αλλά και στα Mystery Giveaways που είναι κρυμμένα μέσα στις δημοσιεύσεις και στα stories μας!

ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΣΑΣ 0

ΚΕΡΔΙΣΕ ΕΚΠΤΩΣΗ 5€


Εγγραφείτε στο Newsletter μας!

Συμπλήρωσε το e-mail σου κέρδισε εκπτωτικό κουπόνι αξίας 5€ για την επόμενη αγορά σου και μάθε πρώτη για νέες παραλαβές, εκπτώσεις/προσφορές, limited συλλογές & διαγωνισμούς! Έλα στην παρέα της Suga!

 

This will close in 0 seconds

Εκπτώσεις πάνω από 40% σε επιλεγμένα είδη!!!

X

Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.