Fashion
Posted in

Floral Ρούχα: Πως να συνδυάσω σωστά τα χρώματα

floral rouxa pws na syndyasw swsta ta xrwmata
Posted in

 

Η Άνοιξη είναι η μία από τις τέσσερις εποχές που μοιάζει πιο ελπιδοφόρα καθώς είναι η μετάβαση από το χειμώνα στο καλοκαίρι. Η εποχή αυτή μοιάζει να είναι μία συνεχόμενη γιορτή μιας και η φύση ολάνθιστη πια καλωσορίζει σταδιακά τους πιο θερμούς μήνες που ακολουθούν.

Οι σχεδιαστές μόδας, εμπνευσμένοι από την εποχή της αναγέννησης δεν θα μπορούσαν να μην υιοθετήσουν τα ανθισμένα μοτίβα στις δημιουργίες τους. Έτσι λοιπόν, τα floral ρούχα, τα ρούχα δηλαδή με τα λουλουδένια μοτίβα κυριαρχούν κάθε χρόνο και ανεξάρτητα από την εποχή. To floral εκτός από την Άνοιξη και το Καλοκαίρι, έχει μεταπηδήσει πλέον και στις χειμωνικές επιλογές με τα μακρυμάνικα floral φορέματα, φούστες ή πουκάμισα δίνοντας φυσικά έμφαση στα υφάσματα και παρέχοντας μία πιο ευχάριστη πινελιά μέσα στο καταχείμωνο.

Την τάση του “floral” την συναντάμε στα τέλη του 19ου αιώνα. Εκείνη την περίοδο οι εμπνευστές της μόδας ξεκίνησαν να ενσωματώνουν τα λουλούδια, τα φυτικά μοτίβα και άλλα στοιχεία της φύσης πάνω στα ενδύματα. Από τότε όμως μέχρι σήμερα, το στυλ του floral παραμένει στην κορυφή των προτιμήσεων κάθε χρόνο. Άρα, το floral και επίσημα μπορούμε να πούμε λοιπόν ότι αποτελεί ένα διαχρονικό και αγαπημένο στυλ.

Τα floral μπορείτε να τα συναντήσετε παντού. Εκτός δηλαδή από τα ρούχα, το floral τείνει να είναι πολύμορφο. Τα λουλουδένια μοτίβα μπορείτε να τα συναντήσετε σε χειροποίητες δημιουργίες, σε φορέματα, σε φούστες, σε παντελόνια, σορτς, μπλούζες ή πουκάμισα. Σε παλτά αλλά και σε πολλά αξεσουάρ, όπως μαντίλια, κρεμαστά με floral μοτίβα ή ακόμα και τσάντες.

Στο sugastyle.gr αγαπάμε όλα τα στυλ και ιδιαίτερα εκείνα που μας ανεβάζουν τη διάθεση όπως είναι το floral. Μπορείτε λοιπόν να βρείτε μία ευρεία γκάμα από επιλογές που σας αντιπροσωπεύουν. Επιλέγουμε προσεκτικά τα φορέματα με τα floral μοτίβα έτσι ώστε να μην σας περιορίζουν στους συνδυασμούς.

Ποια είναι τα κυρίαρχα χρώματα που επικρατούν στα Floral Ρούχα;

Όπως η φύση μας δίνει άπειρες επιλογές στα χρώματα αλλά και στα σχήματα, έτσι και οι επιλογές μας στα floral ρούχα είναι αμέτρητες. Παρόλα αυτά, κάποια χρώματα είναι περισσότερο δημοφιλή από άλλα και για αυτό το λόγο στο sugastyle.gr πιστεύουμε ότι είναι σκόπιμο να τα αναφέρουμε έτσι ώστε να σας βοηθήσουμε να κάνετε την πιο σωστή επιλογή για εσάς.

  • Ροζ

Το ροζ χρώμα φαίνεται ότι είναι η πρώτη επιλογή στα floral ρούχα και όχι τυχαία, μιας και το ροζ έχει πολλές αποχρώσεις αλλά κρύβει μέσα του και το στοιχείο του ρομαντισμού που δένει απόλυτα με τα άνθη.

  • Κίτρινο

Δεύτερο στη λίστα επιλογής χρωμάτων για τα floral ρούχα έρχεται το κίτρινο χρώμα. Επίσης, σε όλες τις αποχρώσεις του γιατί το κίτρινο φαίνεται ότι αποτελεί τον πυρήνα της άνοιξης, ειδικά σε συνδυασμό με το ροζ. Αντιπροσωπεύει πολλά στοιχεία της φύσης και κυρίως τον ήλιο. Κύριο χαρακτηριστικό του στα floral μοτίβα όπως και στη φύση άλλωστε, είναι ότι το κίτρινο χρώμα προσδιορίζει απόλυτα την αναζωογονητική λάμψη.  

  • Μπλε

Και το μπλε αλλά και το γαλάζιο. Όλες οι αποχρώσεις του μπλε θυμίζουν Άνοιξη. Τα μπλε χρώματα θυμίζουν έντονα τη γαλήνη και οι σχεδιαστές μόδας κατατάσσουν αυτό το χρώμα στην κορυφή των επιλογών τους γιατί το μπλε αποτελεί στοιχείο της θάλασσας αλλά και του ουρανού. Αγαπάνε λοιπόν το μπλε και όλες τις παραλλαγές του.

  • Πράσινο

Φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει από τη λίστα των επιλογών σε floral μοτίβα το κυρίαρχο χρώμα της φύσης. Οι ειδικοί μάλιστα έχουν δώσει ιδιαίτερη προσοχή σε αυτό το χρώμα και στους συνδυασμούς καθώς το πράσινο επικρατεί παντού στη φύση. Είναι άλλωστε η αίσθηση της ανανέωσης αλλά και της ζωντάνιας.

  • Λευκό

Αγαπημένο χρώμα στις floral επιλογές αλλά και στην ανάδειξη των ρούχων με αυτά τα μοτίβα. Το λευκό χρησιμοποιείται σχεδόν πάντα σαν καμβάς για να δημιουργήσουν οι σχεδιαστές μόδας. Ακολουθώντας λοιπόν την ίδια λογική, το λευκό είναι μέσα στη λίστα με τα αγαπημένα τους χρώματα για τη floral εκδοχή και χαρακτηρίζεται μάλιστα για τη διακριτική του ανάδειξη. Πολύ συχνά συναντάμε επίσης λευκά τριαντάφυλλα ή λουλούδια σε συνδυασμό με άλλα χρώματα. Το λευκό αφήνει το συναίσθημα της αγνότητας αλλά και της φρεσκάδας.

Εκτός από αυτά τα χρώματα, συναντάμε και άλλα αγαπημένα χρώματα στα floral μοτίβα και σχέδια, όπως είναι το μωβ, το πορτοκαλί ή το κόκκινο. Όμως αυτά τα χρώματα που αναφέραμε ήδη αποτελούν την πρώτη επιλογή των σχεδιαστών μόδας και είναι τα επικρατέστερα για να διαλέξεις το αγαπημένο σου. Μέσα από την μικρή ανάλυση που σου κάναμε μπορείς να βρεις τι αντιπροσωπεύει κάθε χρώμα μέσα από τα στοιχεία της φύσης και ανάλογα με αυτό που σου ταιριάζει, επιλέγεις το χρώμα που σε εκφράζει περισσότερο.

Πως να συνδυάσω σωστά τα χρώματα με τα Floral Ρούχα

Ένα από τα μεγαλύτερα ζητήματα που απασχολεί κάθε γυναίκα όταν ξεκινάει να επιλέγει floral ρούχα είναι με τι χρώματα μπορεί να τα συνδυάσει έτσι ώστε να έχει ένα αρμονικό αποτέλεσμα. Τα Floral δεν κατατάσσονται στους εύκολους συνδυασμούς χρωμάτων και αυτό ίσως να οφείλεται στην ποικιλομορφία τους αλλά και στα τόσο ξεχωριστά και ιδιαίτερα μοτίβα που έχουν.

Κυρίως για κάθε γυναίκα που επιλέγει πρώτη φορά να φορέσει ένα floral ρούχο μπορεί να της φανεί πολύ δύσκολο να καταφέρει να βρει τους κατάλληλους συνδυασμούς χρωμάτων. Η αλήθεια είναι ότι ένα σύνολο μπορεί να έχει μία αρκετά καλή εμφάνιση όμως αυτό που κάνει τη διαφορά είναι ότι θα ξεπεράσετε αυτό το στάδιο και η εμφάνιση σας θα δείχνει άψογη αν καταφέρετε να κάνετε κάποιον από τους παρακάτω συνδυασμούς χρωμάτων με τα floral μοτίβα.

Ακολουθήστε λοιπόν αυτό τον συμβουλευτικό οδηγό που δημιουργήσαμε αποκλειστικά για εσάς που θέλετε το πιο προσεγμένο και εντυπωσιακό αποτέλεσμα:

  1. Συνδύασε το με αντίστοιχα χρώματα

Κάνε συνδυασμούς του αγαπημένου σου floral με παρόμοια χρώματα ή αποχρώσεις. Τι εννοούμε: Αν επιλέξεις ένα φόρεμα με γαλάζιο floral μοτίβο και πράσινα λουλούδια τότε ένα εντυπωσιακό look είναι να συνδυαστεί με μπλε πανωφόρι. Εδώ  μπορείς να παίξεις σε επιλογή και με κάτι που είναι πολύ ασφαλής όπως το λευκό, το οποίο ταιριάζει με όλα τα floral. Απέφυγε σκούρα χρώματα όπως καφέ, ταμπά ή γκρι.

  • Τα αξεσουάρ κάνουν τη διαφορά

Τα αξεσουάρ σίγουρα είναι πολύ βοηθητικά και κάνουν τη διαφορά προσθέτοντας περισσότερο στυλ στη συνολική μας εμφάνιση όμως πρέπει να προσέξεις δύο πράγματα. Να μην το παρακάνεις και το αποτέλεσμα φαίνεται υπερβολικό. Άρα, επιλέγεις διακριτικά αξεσουάρ και να δεύτερον, να προσέχεις τις επιλογές σου σε χρώματα. Ένα φόρεμα, για παράδειγμα, το οποίο έχει έντονα floral χρώματα όπως κίτρινα ή κόκκινα λουλούδια μπορεί να συνδυαστεί άψογα με μία μαύρη ζώνη και θα κάνει και τη διαφορά. Χρειαζόμαστε δηλαδή στα αξεσουάρ αντίθετα χρώματα από αυτά που έχουμε στα βασικά χρώματα για τη floral επιλογή μας. Όσο αναφορά τα σκουλαρίκια, το κολιέ ή τα βραχιόλια τότε θα πρέπει να υπάρχει απόλυτη αρμονία. Να επιλέξετε ένα και μόνο χρώμα. Για παράδειγμα, το χρυσό. Μην μπλέξετε χρυσά σκουλαρίκια με ασημί βραχιόλια ή κολιέ.

  • Οι αντιθέσεις βοηθάνε

Ακόμα πιο εντυπωσιακή γίνεται μία εμφάνιση όταν μπεις στη διαδικασία να παίξεις με τα έντονα χρώματα και τα floral μοτίβα. Μπορείς να κρατήσεις μία floral μπλούζα ή τοπ ή crop top και να παίξεις με επίσης έντονα χρώματα για να δημιουργήσεις ένα άκρως ανοιξιάτικο και καλοκαιρινό στυλ. Για παράδειγμα, η floral μπλούζα, τοπ ή crop top μπορεί να συνδυαστεί εξαιρετικά με ένα κίτρινο παντελόνι ή φούστα. Παρά το ότι και τα δύο είναι έντονα χρώματα, συνθέτουν απόλυτη χρωματική αρμονία.

  • Μονόχρωμες ασφαλείς επιλογές

Και όμως, η πιο ασφαλής επιλογή όπως σου αναφέραμε ήδη είναι η επιλογή ενός floral ρούχου σε συνδυασμό με μονόχρωμα κομμάτια ρούχων. Η πιο ασφαλής επιλογή είναι να συνεχίζεται να δημιουργείτε styling με το λευκό χρώμα. Παίξτε με ένα κομμάτι επιλογής σε floral και εντυπωσιάστε με τα υπόλοιπα ρούχα σας να είναι σε λευκό. Ένα floral πουκάμισο μπορεί να συνδυαστεί άψογα με ένα λευκό παντελόνι και μία λευκή τσάντα.

Ποια χρώματα να αποφύγω με τα floral ρούχα

Όλα τα χρώματα μπορούν να συνδυαστούν με τις floral επιλογές μας καθώς το floral «ανθίζει» όλο το χρόνο, σε όλες τις εποχές. Τα floral μπορούμε να τα συναντήσουμε την Το Φθινόπωρο, το Χειμώνα, την Άνοιξη και το Καλοκαίρι.

Αυτό που σου προτείνουμε να προσέξεις είναι τα υφάσματα τους και να κάνεις αντίστοιχους συνδυασμούς χρωμάτων ανά εποχή. Δηλαδή, τους φθινοπωρινούς ή χειμωνικούς μήνες η πρώτη σου επιλογή σε συνδυασμό με το floral θα πρέπει να είναι επίσης χρώματα όπως ταμπά, γκρι, καφέ, ανθρακί ή μαύρο. Μπορείς να παίξεις και με πιο παστέλ εκδοχές όπως είναι το dusty ροζ ή το βεραμάν. Αυτό όμως απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή στη συνολική σου εικόνα και στο τι αξεσουάρ θα επιλέξεις να το ταιριάξεις.

Τους ανοιξιάτικους και καλοκαιρινούς μήνες είναι εντυπωσιακός ο συνδυασμός χρωμάτων με λευκό, κόκκινο, κίτρινο, γαλάζιο ή και όλες οι αποχρώσεις του μωβ. Προσεκτικά όμως να μην μπερδέψεις περισσότερα από τρία χρώματα. Η βασική μας αρχή είναι ότι θα πρέπει να συνδυάσουμε χρώματα που κρύβονται ήδη μέσα στο floral μοτίβο που έχουμε επιλέξει. Αν για παράδειγμα, έχεις επιλέξει ένα φόρεμα που έχει ροζ και μωβ λουλούδια και η βάση του είναι το λευκό, τότε αυτό το φόρεμα συνδυάζεται πολύ εύκολα με λευκό ή με ροζ ή με μωβ τσάντα, παπούτσια και φυσικά θα πρέπει να θυμάσαι ότι το μακιγιάζ σου επίσης δε θα πρέπει να είναι έντονο. Ίσως ένα φυσικό μακιγιάζ με ένα έντονο κραγιόν να ήταν υπερ αρκετό.

 

*********************

Είμαι η Βούλα Γκεμίση, μου αρέσει να μοιράζομαι μαζί σου πολύτιμες συμβουλές μόδας και εξαιρετικά tips που σε βοηθάνε να κάνεις την ζωή σου ευκολότερη. Χαίρομαι να σου κρατάω παρέα μέσα από το fashion blog του sugastyle.gr και να είμαι εδώ για να σε βοηθάω σε ότι σε προβληματίζει στις αγορές σου από το eshop μας!

voula gkemisi

Μην ξεχάσεις να κάνεις Εγγραφή για extra fashion tips, Εκπτωτικά Κουπόνια, Δωρεάν Μεταφορικά και όλα τα νέα μας! Μπορείς να μας βρεις και στα Social να είσαι ενεργό μέλος μας & φυσικά να συμμετέχεις στους Διαγωνισμούς μας! Σε περιμένω εκεί!

*********

Φροντίζουμε να παραμένουμε ενημερωμένοι με όλες τις τάσεις της μόδας και πολύτιμες συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να ενισχύσεις την αυτοπεποίθηση σου!

Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε να αναδείξεις σωστά το προσωπικό σου στιλ!

Έλα στην παρέα μας γιατί το SUGA μοιράζεται μαζί σου το πάθος του για τη μόδα!

Κάνε Εγγραφή στο Newsletter μας και ακολούθησε μας στα Social για να συμμετέχεις στους Διαγωνισμούς/Giveaways αλλά και στα Mystery Giveaways που είναι κρυμμένα μέσα στις δημοσιεύσεις και στα stories μας!

ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΣΑΣ 0

ΚΕΡΔΙΣΕ ΕΚΠΤΩΣΗ 5€


Εγγραφείτε στο Newsletter μας!

Συμπλήρωσε το e-mail σου κέρδισε εκπτωτικό κουπόνι αξίας 5€ για την επόμενη αγορά σου και μάθε πρώτη για νέες παραλαβές, εκπτώσεις/προσφορές, limited συλλογές & διαγωνισμούς! Έλα στην παρέα της Suga!

 

This will close in 0 seconds

Εκπτώσεις πάνω από 40% σε επιλεγμένα είδη!!!

X

Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.