Fashion
Posted in

Πως το Halloween συνδέεται με τη μόδα

pws to halloween syndeetai me ti moda
Posted in

To Halloween καθιερώθηκε σαν μία γνωστή γιορτή διασκέδασης.

Η Νύχτα των Αγίων Πάντων λοιπόν κρατάει γερά πλέον την παράδοση της αυτοέκφρασης και βγάζει στην επιφάνεια την σύνδεση της συμβολικής γιορτής με την ανάσταση των νεκρών.

Το Halloween δίνει την ευκαιρία στους ανθρώπους να συνδέσουν τον τρόμο με την διασκέδαση και να ξορκίσουν τη σκοτεινή πλευρά του κάτω κόσμου με την ζωή.  

pws to halloween syndeetai me ti moda 

Εμπνευσμένο από τη γιορτή του Samhain, μία γιορτή όπου οι άνθρωποι πιστεύουν στη θεωρία ότι τα πνεύματα των νεκρών επιστρέφουν στη γη και μας καταδιώκουν. Η κλασική ένδυση τρόμου, οι μεταμφιέσεις είναι ένας συμβολισμός στην προσπάθεια των ανθρώπων να τρομάξουν τα πνεύματα και να ξορκίσουν το φόβο γενικότερα.

ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΕΣ HALLOWEEN ΔΩΡΟΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΑΣ!

Το Halloween καθιερώθηκε από τις Η.Π.Α. τον 20ο αιώνα και μετέπειτα εξαπλώθηκε και υιοθετήθηκε σε όλο τον κόσμο. Σήμερα οι περισσότερες χώρες του κόσμου γιορτάζουν το Halloween με εντυπωσιακό τρόπο.  

pws to halloween syndeetai me ti moda  

Πως συνδέεται όμως η μόδα με τη γιορτή του Halloween;

Το Halloween γίνεται πηγή έμπνευσης από πάρα πολλούς σχεδιαστές μόδας. Επίσης, η φιλοσοφία του υιοθετείται από πολλά επώνυμα brands. Η φαντασία οργιάζει. Είναι η αφορμή αλλά και η έμπνευση για να αναδείξουν το σκοτεινό, τρομακτικό αλλά και μυστηριώδες ύφος.

Αμέτρητες συλλογές ρούχων, αξεσουάρ, τσάντες αλλά και παπούτσια προωθούνται από την παγκόσμια βιομηχανία της μόδας προκειμένου να ενταχθούν στην εποχή του Halloween. Βαμπίρ, νεκροκεφαλές, μάγισσες, ζόμπι αλλά και τρομακτικές κολοκύθες πρωταγωνιστούν.

Ένα πολυδιάστατο πάντρεμα της ποπ κουλτούρας με την τρομακτική διάθεση και την αναγέννηση.

Τι μπορούμε να συναντήσουμε στη μόδα που αφορά το Halloween;

Εντυπωσιακά κοστούμια σχεδιασμένα αποκλειστικά για το Halloween. Ποικιλία σε μάσκες τρόμου αλλά και τρομακτικά αξεσουάρ. Όλα παίρνουν τη διάσταση τρόμου!

pws to halloween syndeetai me ti moda 

Πειραματιζόμαστε λοιπόν με κάθε είδους σκοτεινό μοτίβο. Επικρατεί φυσικά το μαύρο, το σκούρο μωβ, το μπορντό, το έντονο κόκκινο, το σκοτεινό μπλε, το σκούρο πράσινο αλλά και οποιοδήποτε gothic μοτίβο και σχέδιο.

Σχέδια ή στάμπες όπως νεκροκεφαλές, σκοτεινές κολοκύθες, μάγισσες, βαμπίρ, φαντάσματα είναι στο επίκεντρο ενώ από το σύνολο δεν λείπουν και τα κατάλληλα αξεσουάρ ή διακόσμηση σπιτιού όπως είναι οι Halloween προτάσεις σε κεριά, τα μαύρα ή μπορντό τριαντάφυλλα, κολοκύθες σε όλες τις εκδοχές και χρώματα, σκούρα ροδοπέταλα, φθινοπωρινά φύλλα με κίτρινες και σκούρες αποχρώσεις.

pws to halloween syndeetai me ti moda

Νεκροκεφαλές μονόχρωμες ή ζωγραφισμένες με σχέδιο. Μάγισσες παντός είδους που αναδεικνύουν τις πιο σκοτεινές πλευρές τους, μαγικά φίλτρα, δηλητήρια ή ξόρκια.

Ωστόσο, μία από τις μεγαλύτερες τάσεις των τελευταίων εποχών είναι τα DIY κοστούμια. Κοστούμια προσαρμοσμένα, τα οποία δημιουργούνται από ρούχα, αξεσουάρ ή υλικά τα οποία έχουμε ήδη.

Ο καθένας τα φτιάχνει μόνος του αφήνοντας τη δημιουργικότητα και τη φαντασία του να εκτοξευθεί.

Από την εποχή δε λείπει όμως και η επιλογή σε κοστούμια γνωστών σχεδιαστών όπως ο Marc Jacobs ή ο Alexander McQueen. Δημιουργοί που έχουν σχεδιάσει μοναδικές συλλογές ρούχων με σκοτεινό, gothic αλλά ρομαντικό ύφος.

Τρόμος και κομψότητα στο επίκεντρο;

Φυσικά και γίνεται.

Το Χαλοουίν είναι η εποχή που αναδεικνύει τη φθινοπωρινή μας διάθεση και αφήνει τη φαντασία μας να οργιάσει. Δεν μας περιορίζει μόνο σε τρομακτικές στολές ή κοστούμια. Το αντίθετο, αφήνει την δημιουργικότητα μας ελεύθερη.  

pws to halloween syndeetai me ti moda

Αυτός είναι και ο λόγος που οι περισσότεροι εμπνέονται δημιουργώντας μοναδικές και πολύ κομψές εμφανίσεις με επίκεντρο όμως την σκοτεινή αισθητική. Αμέτρητες συναντήσεις τρόμου, επισκέψεις αλλά και Halloween Party. Είναι όλα προσαρμοσμένα στην πιο σκοτεινή εποχή του χρόνου!

Η υπερβολή, τα μεγάλα εντυπωσιακά αξεσουάρ, το έντονο μακιγιάζ με τρομακτικά εφέ. Επικρατούν τα σκούρα χρώματα ακόμα και σε κραγιόν. Φόρεσε μαύρο, σκούρο μωβ ή μπορντό.

Το Halloween είναι η αφορμή να ξεφύγουμε από τη ρουτίνα και την καθημερινότητα μας. Είναι η αφορμή να αναπτύξουμε τη δημιουργικότητα και τη φαντασία μας και να διασκεδάσουμε.

pws to halloween syndeetai me ti moda

Πειραματίσου και αφέσου στην Halloween εποχή, την πιο σκοτεινή και τρομακτική εποχή της χρονιάς!

*********************

Είμαι η Βούλα Γκεμίση, μου αρέσει να μοιράζομαι μαζί σου πολύτιμες συμβουλές μόδας και εξαιρετικά tips που σε βοηθάνε να κάνεις την ζωή σου ευκολότερη.

Χαίρομαι να σου κρατάω παρέα μέσα από το fashion blog του sugastyle.gr και να είμαι εδώ για να σε βοηθάω σε ότι σε προβληματίζει στις αγορές σου από το eshop μας!

βούλα γκεμίση

Μην ξεχάσεις να κάνεις Εγγραφή για extra fashion tips, Εκπτωτικά Κουπόνια, Δωρεάν Μεταφορικά και όλα τα νέα μας!

Μπορείς να μας βρεις και στα Social να είσαι ενεργό μέλος μας & φυσικά να συμμετέχεις στους Διαγωνισμούς μας! Σε περιμένω εκεί!

*********

Φροντίζουμε να παραμένουμε ενημερωμένοι με όλες τις τάσεις της μόδας και πολύτιμες συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να ενισχύσεις την αυτοπεποίθηση σου!

Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε να αναδείξεις σωστά το προσωπικό σου στιλ!

Έλα στην παρέα μας γιατί το SUGA μοιράζεται μαζί σου το πάθος του για τη μόδα!

Κάνε Εγγραφή στο Newsletter μας και ακολούθησε μας στα Social για να συμμετέχεις στους Διαγωνισμούς/Giveaways αλλά και στα Mystery Giveaways που είναι κρυμμένα μέσα στις δημοσιεύσεις και στα stories μας!

ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΣΑΣ 0

ΚΕΡΔΙΣΕ ΕΚΠΤΩΣΗ 5€


Εγγραφείτε στο Newsletter μας!

Ανανεώνουμε Συνεχώς Τις Συλλογές Μας!

Συμπλήρωσε το e-mail σου κέρδισε εκπτωτικό κουπόνι αξίας 5€ για την επόμενη αγορά σου και μάθε πρώτη για νέες παραλαβές, εκπτώσεις/προσφορές, limited συλλογές & διαγωνισμούς! Έλα στην παρέα της Suga!

 

This will close in 0 seconds

Εκπτώσεις πάνω από 40% σε επιλεγμένα είδη!!!

X

Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.