Fashion
Posted in

Η τέχνη του Color Blocking

i texni tou color blocking
Posted in

Φτιάξε υπέροχους συνδυασμούς με διαφορετικά χρώματα, υφές και σχέδια. Το Color Blocking είναι η έννοια της δημιουργικότητας στη μόδα. Καλείσαι να συνδυάσεις διαφορετικά κομμάτια ρούχων μεταξύ τους, από διαφορετικές κατηγορίες, με εκκεντρικά χρώματα και σχήματα, σε διαφορετικά μήκη. Εάν θέλεις λοιπόν να δημιουργήσεις μία εντυπωσιακή εμφάνιση που σίγουρα δεν θα περάσει απαρατήρητη τότε η τεχνική του color blocking είναι η πιο κατάλληλη για να πειραματιστείς. Η δημιουργία μπλοκ χρωμάτων, δηλαδή συνδυάζονται ανάμεικτα χρώματα μεταξύ τους χωρίς να μπαίνεις απαραίτητα σε κανόνες είναι μία διαδικασία άκρως απολαυστική. Χρησιμοποίησε αυτή την τεχνική είτε σε φορέματα, είτε σε πουκάμισα, είτε σε παντελόνια ή αξεσουάρ τοποθετώντας τις επιλογές σου με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να δημιουργήσεις μία χρωματική παλέτα.

 

i texni tou color blocking
Η TEXNH TOY COLOR BLOCKING

Σύμφωνα με τους ειδικούς της μόδας, η τέχνη του color blocking δεν ανακαλύφθηκε από κάποιο συγκεκριμένο άτομο. Είναι μία τεχνική που έγινε αρκετά δημοφιλής τη δεκαετία του ’60. Σε μία περίοδο της μόδας όπου γινόντουσαν πολλές αλλαγές και ήταν σε πειραματικό στάδιο. Σαν τεχνική έχει αρκετή επιρροή από την Ινδική μόδα. Προκειμένου να δημιουργήσουν ιδιαίτερα στιλ αλλά και να τονίσουν την σημασία των χρωμάτων, παρατηρούμε ότι τη δεκαετία του ’80 και του ’90, οι σχεδιαστές μόδας πλασάρουν τον συνδυασμό έντονων χρωμάτων μεταξύ τους έτσι ώστε να δημιουργήσουν εντυπωσιακά σύνολα. Είναι πάντα μία επίκαιρη τεχνική και από τότε κάθε χρόνο επιστρέφει δυναμικά με μία δυνατή εξέλιξη στο πέρασμα των χρόνων.      

 

 

 

 

 

ΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ COLOR BLOCKING

Στο color blocking δεν μπορούμε να μιλάμε απαραίτητα για κανόνες γιατί είναι μία τεχνική που ουσιαστικά σπάει τους κανόνες. Αυτή η επιλογή στις εμφανίσεις είναι μία κατηγορία από μόνη της. Στο color blocking άλλωστε μιλάμε περισσότερο για στιλ. Αυτό που μπορούμε να πούμε είναι ότι υπάρχουν κάποιες βάσεις πάνω στις οποίες μπορεί να πατήσει ο οποιοσδήποτε θέλει να δημιουργήσει αυτή την τεχνική στην εμφάνιση του και στο sugastyle.gr αυτό θα αναδείξουμε σήμερα για να σε βοηθήσουμε να ακολουθήσεις το δικό σου προσωπικό παιχνίδι δημιουργικότητας και να το προσαρμόσεις στο δικό σου στιλ.

 1. Ισορροπημένη εμφάνιση

Το δύσκολο είναι να βρεις τις λεπτές ισορροπίες στη χρωματική παλέτα ενδυμάτων που θα επιλέξεις. Τα χρώματα θα πρέπει να έχουν μία αρμονική συνύπαρξη μεταξύ τους. Αυτό που σε συμβουλεύουμε εδώ είναι να αποφύγεις να επιλέξεις ένα χρώμα το οποίο θα υπερτερεί από τα υπόλοιπα. Μην αφήσεις ένα χρώμα λοιπόν να κλέψει την παράσταση.

 1. Διάλεξε τα σωστά χρώματα

Υπάρχουν άραγε σωστά χρώματα στο color blocking; Η απάντηση είναι όχι. Μπορείς να δημιουργήσεις μοτίβα με διαφορετικά χρώματα στην ένταση τους. Αυτό που εννοούμε είναι ότι μπορείς να επιλέξεις μόνο φωτεινά χρώματα, μόνο έντονα ή μόνο ρομαντικά ή μόνο nude. Ότι επιλογή και να κάνεις να ξέρεις ότι όταν δημιουργήσεις color blocking έχοντας κατανοήσει αυτό τότε το στιλ σου θα απογειωθεί.

i texni tou color blocking
Η TEXNH TOY COLOR BLOCKING
 1. Παίξε με τις αντιθέσεις

Θέλουμε χρώματα που είναι αντίθετα μεταξύ τους έτσι ώστε να βγει άκρως εντυπωσιακό το αποτέλεσμα. Τόλμησε να συνδυάσεις το μπλε με το πορτοκαλί, το καφέ με το κίτρινο ή το πράσινο χρώμα με το κόκκινο. Το color blocking λατρεύει τις αντιθέσεις αλλά και τις εντάσεις.

 1. Πρόσεξε τα αξεσουάρ

Τα αξεσουάρ θα πρέπει να είναι εξίσου εκκεντρικά για να δίνουν μεγαλύτερη ένταση στη συνολική σου εικόνα. Έτσι θα ενισχύσεις και θα αναδείξεις ακόμα περισσότερο τους εντυπωσιακούς χρωματικούς συνδυασμούς. Αν υπάρχει ένας βασικός κανόνας σε αυτό το στιλ τότε αυτό είναι το να πειραματιστείτε. Προσπαθήστε να κρατήσετε αυτό τον κανόνα στο πίσω μέρος του μυαλού σας. Πειραματιστείτε με τα χρώματα, τις υφές και τα σχέδια. Μόνο τότε θα καταλάβεις την βαθιά έννοια του color blocking.  

 

ΤΙ ΜΑΚΙΓΙΑΖ ΝΑ ΚΑΝΩ ΜΕ ΤΟ COLOR BLOCKING

Υπάρχει άραγε συγκεκριμένο μακιγιάζ που μπορεί να αναδείξει τη συνολική εικόνα στα αγαπημένο σου outfit όταν επιλέγεις την τεχνική του color blocking; Το μακιγιάζ που είναι απαραίτητο να συνδυαστεί με αυτή την τεχνική πρέπει να ακολουθεί αυτά τα βήματα. Μόνο τότε θα έχεις κάνει μία αρμονική επιλογή.

 • Φυσικό μακιγιάζ

Φυσικό μακιγιάζ σημαίνει φυσικό δέρμα. Χρησιμοποίησε ελαφρύ foundation ή ιδανικά μία κρέμα με λίγο χρώμα όπως η BB. Το μακιγιάζ σου δε θα πρέπει να είναι βαρύ.

 • Σκιές

Κατάλληλες σκιές για αυτή την τεχνική στιλ είναι να χρησιμοποιήσεις σκιές με αντίστοιχα χρώματα που έχουν τα ρούχα σου. Αν φοράς πράσινο με κόκκινο τότε θα πρέπει να φορέσεις κάτι αντίστοιχο στα μάτια και να παίξεις με τις εντάσεις των χρωμάτων αυτών.

 • Εντυπωσιακές βλεφαρίδες

Θέλουμε εντυπωσιακές βλεφαρίδες. Προσεγμένο αποτέλεσμα και σε κάθε περίπτωση μη ξεχάσεις να περάσεις αρκετές στρώσεις μάσκαρα που θα κάνουν το βλέμμα σου πιο εντυπωσιακό αλλά θα φέρουν και μεγάλη αντίθεση με τα χρώματα των σκιών.

 • Έντονο κραγιόν

Και όμως ένα κόκκινο ή ένα σκούρο κραγιόν μπορεί να φέρει το άψογο αποτέλεσμα. Είναι το στοιχείο που θα φέρει ακόμα πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Μην ξεχνάς ότι όταν ακολουθείς αυτό το στιλ όλα τα χρώματα θα πρέπει αν είναι στο προσκήνιο με τις κατάλληλες εντάσεις τους.

 • Όχι στο έντονο μακιγιάζ

Υπάρχει μία εναλλακτική που θα μπορούσατε να επιλέξετε. Εάν αυτό που σας εκφράζει είναι το να θέλετε να δώσετε βαρύτητα στα ρούχα σας τότε το μακιγιάζ θα μπορούσε να είναι άκρως φυσικό. Να δημιουργήσετε ένα μακιγιάζ με απαλά χρώματα και να έχει άκρως φυσικό αποτέλεσμα έτσι ώστε να κλέψουν τις εντυπώσεις τα ρούχα σας. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να σκέφτεσαι το τι θέλεις να αναδείξεις.

 

ΕΠΙΛΕΓΟΝΤΑΣ ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΧΤΕΝΙΣΜΑΤΑ

Σου έχουμε προτάσεις που μπορείς να επιλέξεις για ακόμα πιο εντυπωσιακό και σωστό αποτέλεσμα με την τεχνική του color blocking. Αυτά τα χτενίσματα θα σε βγάλουν από τη δύσκολη θέση να προβληματίζεσαι για το πως να φτιάξεις τα μαλλιά σου έτσι ώστε να συνδυαστούν σωστά με το εντυπωσιακό look σου.

 

i texni tou color blocking
Η TEXNH TOY COLOR BLOCKING
 • Κομψή, προσεγμένη ουρά

Υπέροχη επιλογή είναι μία χαμηλή ή υψηλή ουρά για μία πιο κομψή εμφάνιση.

 • Πλεξούδα ή πλεξουδάκια με χρωματιστές λεπτομέρειες

Τολμηρή και άκρως εντυπωσιακή επιλογή. Συνδύασε τα χρώματα του color blocking που έχεις επιλέξει με τις λεπτομέρειες χρωμάτων στα μαλλιά σου.

 • Ελαφρώς ατημέλητά

Τα ελαφρώς ατημέλητα μαλλιά προσδιορίζουν μία χαλαρή διάθεση αλλά είναι ένα χτένισμα που ταιριάζει με όλα.

 • Κυματιστό χτένισμα

Είτε σε έντονες μπούκλες είτε σε πιο φυσικές αυτό το εντυπωσιακό και κλασικό χτένισμα θα αναδείξει ακόμα περισσότερο το στιλ σου. Δημιούργησε, πειραματίσου, δοκίμασε τις αντιθέσεις, τα έντονα χρώματα και σχήματα και φτιάξε το δικό σου στιλ με το color blocking. Σε κάθε περίπτωση αν είναι αυτό που σε αντιπροσωπεύει τότε τόλμησε το!

 

 

i texni tou color blocking

Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε να αναδείξεις σωστά το προσωπικό σου στιλ!

*********************

Είμαι η Βούλα Γκεμίση, μου αρέσει να μοιράζομαι μαζί σου πολύτιμες συμβουλές μόδας και εξαιρετικά tips που σε βοηθάνε να κάνεις την ζωή σου ευκολότερη. Χαίρομαι να σου κρατάω παρέα μέσα από το fashion blog του sugastyle.gr και να είμαι εδώ για να σε βοηθάω σε ότι σε προβληματίζει στις αγορές σου από το eshop μας!

voula gkemisi

Μην ξεχάσεις να κάνεις Εγγραφή για extra fashion tips, Εκπτωτικά Κουπόνια, Δωρεάν Μεταφορικά και όλα τα νέα μας! Μπορείς να μας βρεις και στα Social να είσαι ενεργό μέλος μας & φυσικά να συμμετέχεις στους Διαγωνισμούς μας! Σε περιμένω εκεί!

*********

Φροντίζουμε να παραμένουμε ενημερωμένοι με όλες τις τάσεις της μόδας και πολύτιμες συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να ενισχύσεις την αυτοπεποίθηση σου!

Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε να αναδείξεις σωστά το προσωπικό σου στιλ!

Έλα στην παρέα μας γιατί το SUGA μοιράζεται μαζί σου το πάθος του για τη μόδα!

Κάνε Εγγραφή στο Newsletter μας και ακολούθησε μας στα Social για να συμμετέχεις στους Διαγωνισμούς/Giveaways αλλά και στα Mystery Giveaways που είναι κρυμμένα μέσα στις δημοσιεύσεις και στα stories μας!

 

       

ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΣΑΣ 0

ΚΕΡΔΙΣΕ ΕΚΠΤΩΣΗ 5€


Εγγραφείτε στο Newsletter μας!

Συμπλήρωσε το e-mail σου κέρδισε εκπτωτικό κουπόνι αξίας 5€ για την επόμενη αγορά σου και μάθε πρώτη για νέες παραλαβές, εκπτώσεις/προσφορές, limited συλλογές & διαγωνισμούς! Έλα στην παρέα της Suga!

 

This will close in 0 seconds

Εκπτώσεις πάνω από 40% σε επιλεγμένα είδη!!!

X